AOB

Any other business. HÀr stÄr en del olika om bakgrund och hur andra gör, mindre Àmnen eller sÄdant som Ànnu inte sorterats in under en kategori.

Utvecklingsmodeller

Innovation och Performance Engine

En verksamhet har ofta problem med innovation dÀrför att den Àr riggad för kÀrnverksamheten. I boken 'The other side of innovation' beskrivs hur detta kallas 'the Performance engine' medan 'the Innovation engine' Àr vad som behövs för organisatorisk ide för innovation. Dessa tvÄ mÄste samverka men Àven om en verksamhet fÄr till dessa bÄda Àr just samverkan dÀr flöde av innovationer 'elevates to practice' i kÀrnverksamheten svÄrt att fÄ till.

Holding environment

A 'holding environment' Àr bÄde organisation, roller, men framför allt kultur kring sÄdant som 'fail fast' och 'fail safe'.

Bi modal

Koncept att kunna ha en verksamhet som bĂ„de Ă€r mera traditionell, eller i nĂ„gon form reglerad, som medicintekniska produkter, och agil. 

Dual Track, Rolling Wave, Staggered Sprint

Egentligen lite fel att sÀtta alla dessa begrepp som samma rubrik, men koncepten Àr likartade. I grunden att organisera sig sÄ att man arbetar med förstÄelse av behov i samma takt, men uppströms, av hur lösningar designas, implementeras och testas. NÀrliggande till utforskande arbetssÀtt.